Készüljön fel a szülésre!

1042
HOZZÁSZÓLÁS:

A szülés kényelmesebbé tehető akár egyszerű, akár kissé komplikáltabb módokkal >>>

Az ápolónő, a terapeuta vagy a férj gyengéd masszírozással csillapíthatja a fájdalmakat, segítheti az ellazulást. A masszázs azoknál a legjobb hatású, akiket már korábban is masszíroztak, és akik az emberi kéz érintését megnyugtatónak érzik.

A szülő párna segíthet megtalálni a szülés szempontjából legjobb testhelyzetet. Az alábbi egyszerű segédeszközök, amelyek egyes kórházakban hozzáférhetők, fokozzák a szülőnő kényelmét, és megkönnyítik számára a kényelmes testhelyzet megtartása.
Tudta, hogy a szülőpárna magyar találmány? – A 90-es években a magyar származású Dr. Jason Gardosi fejlesztette ki az Egyesült Királyságban…

Szülési terv az anya és magzata számára – A szülési tervet a párjával közösen, gondosan, jó előre készítse el. Egyetlen lényeges szempontot se felejtsen ki. A részleteket beszélje meg a szülésszel vagy a háziorvossal. Készüljön fel arra, hogy rugalmasan tudja fogadni azokat a váratlan körülményeket, amelyek még a leggondosabban kidolgozott tervet is felboríthatják. szules-01

Az akupresszúra, az akupunktúra vagy a homeopátia elősegítheti, hogy a szervezet egyensúlyba kerüljön, és természetes módon meginduljon a szülés.

A mozgásszabadság és a testhelyzet kívánság szerinti változtatása csökkentheti a fájdalmat és elősegíti a szülést, tehát érdemes belevenni a szülési tervbe.

A fájdalomszabályozás, a fájdalomcsillapítók adása nem általános gyakorlat. Bár a természetes módszerek, köztük a relaxáció, bizonyítottan hatásosak, ha nagyon fél a fájdalomtól, többféle orvosi módszer közül választhat. A szokásos lehetőségek: gáz és levegő (kéjgáz dinítrogén-oxid és levegő keveréke), pethidin-ínjekció, valamint epidurális fájdalomcsillapító injekció, amelyet a gerincvelő külső hüvelyébe adnak. Utóbbi anélkül teszi érzéketlenné az altestet, hogy bódulatot idézne elő.
A természetes berepedés a természetes szülés hívei szerint gyorsabban gyógyul.

A méhlepény világra hozása a természetes szülés során a kisbaba után a méhlepény (placenta) is természetes módon jön világra. Sok kórházban hormonkészítménnyel gyorsítják a folyamatot. Ha ezt ellenzi, nyilatkozzon a szülési tervben.

A természetes szülés nagy előnye, hogy mind az anyát, mind a csecsemőt kevésbé fárasztja ki, jobb lesz a közérzetük, és ez közvetve az anya-gyermek kapcsolatot is erősíti. Az apát arra biztatják, hogy ő is vegyen részt a szülésben, például fürdesse meg és ölelje magához az újszülöttet, esetleg a köldökzsinórt is ő vágja el.

1042
HOZZÁSZÓLÁS:
loading...

Hozzászólások |

Összesen eddig
0

És te mit gondolsz erről?
Neked mi a véleményed a témáról?

Szólj hozzá

| Mondd el a véleményed

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
Válogatott készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

LoginElfelejtette jelszavát?
Regisztráció! [ bezár ]
Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

Felhasználó létrehozása!Már regisztrált? Jelentkezzen be! [ bezár ]

Elfelejtette jelszavát?


[ bezár ]